Viking-endringer i Eliteserien

$
0
0

Viking fikk en grundig leksjon i Molde mandag. Nederlaget kom ikke helt uventet, men sifrene 1-5 var stygge. Det så ikke så ille ut i 1. omgang – ved pause var det 2–1 til hjemmelaget etter et straffespark som tv-reporterne hadde vanskeligheter med å se. Jeg også – selv om vi fikk se det opptil flere ganger på skjermen. Dommeren så det heller ikke – etter sigende var det linjemannen, eller assistentdommeren som det heter i dagens språkbruk, som gjorde dommeren oppmerksom på at det var straffespark……

Ja, ja, jeg har også mottatt signal fra en linjemann når jeg har fungert som dommer. Det har nok hendt at jeg har vinket linjemannens signal ned hvis han etter min mening tok feil – linjemannen er en hjelper, men ingen overdommer.

Neste oppgave for Viking blir nå 2. runde i cupen mot Hinna på bortebane torsdag. Det bør bli en enkel oppgave, men all honnør til Hinna som gikk videre fra 1. runde ved å slå ut Sola fra 2. divisjon – og dermed fikk «årets kamp» i møte med Viking i cupen.

Neste kamp for Viking skulle vært hjemme mot Sarpsborg 27. mai, men denne er utsatt til 14. august kl. 1900. Dette grunnet to Viking-spillere som skal spille på U-landslaget i VM. Det betyr at Lillestrøm -Viking blir neste kamp, og den spilles 16. juni kl. 1800 på Åråsen. Med andre ord blir kampen mot Bodø-Glimt første hjemmekamp, og den spilles 23. juni – St. Hans – kl. 1800.